General Šiljeg: Mnogi nam osporavaju entitet a mi jesmo po sebi entitet zbog toga što postojimo kao narod''
Utorak, 09 Srpanj 2013 09:12   

Mnogi nam osporavaju entitet a mi jesmo po sebi entitet zbog toga što postojimo kao narod'', kazao je general pukovnik Željko Šiljeg na manifestaciji obilježavanja obljetnice brigade "Kralj Tomislav“ iz Tomislavgrada, javlja Fena.


Zapovjednik Operativne zone Tomislavgrad Hrvatskog vijeća obrane (HVO) tijekom Domovinskog rata, general Šiljeg izražava zadovoljstvo i čast da bude s ljudima kojima je sam zapovijedao u vrijeme kada se branila opstojnost naroda kojem on pripada na ovom teritoriju.

"Sve ove manifestacije kao što je ova obljetnica treba njegovati i proslavljati na dostojanstven način pri tom ne osporavati pravo drugima ali tražiti uvijek svoju ravnopravnost u okvirima društveno - političkog sustava koji vlada u BiH“, kazao je Šiljeg.

Međutim, iako su hrvatski branitelji štitili BiH oni su, kako kaže general, optuženi da su bili secesionisti što nema veze sa životom ni sa istinom.

"Najgore je to što branitelji Bosne i Hercegovine koji su pripadali HVO-u kao vojsci hrvatskog naroda trenutno doživljavaju najgoru situaciju od vremena rata do danas“, naglasio je Šiljeg.

Parafrazirajući staru pjesmu o starom Vujadinu za koju je osobno mislio da se nikada neće moći parafrazirati general je zaključio kako je Sarajevo ključno mjesto gdje se braniteljima oduzimaju prava, pojedinačna i kolektivna.


M.J./HRsvijet.net

 

Dodaj komentar

Vaši komentari veoma su važni. Nećemo tolerirati uvredljive, neprimjerene, bezobrazne, prijeteće ili na drugi način neprimjerene komentare. Također nećemo tolerirati govor mržnje, nacionalno, rasno ni političko vrijeđanje te vrijeđanje na drugima osnovama. Kad budemo smatrali potrebnim, uklonit ćemo takve komentare.

Sigurnosni kod
Osvježi

> LOGIN

> ONLINE

Trenutno aktivnih Gostiju: 54