Tužiteljstvo HNŽ-a: Budimir se povezuje s krivotvorenjem potpisa direktora "Elektroprivrede HZHB" Nikole Krešića
Subota, 08 Lipanj 2013 08:15   


photo avaz

Osim što je Kantonalno tužiteljstvo u Sarajevu podiglo optužnicu protiv predsjednika Federacije BiH Živka Budimira zbog nedozvoljenog držanja oružja, a Tužiteljstvo BiH najavljuje optužnicu zbog sumnje da se ovaj dužnosnik ogriješio o zakon odobravajući brojna pomilovanja, Budimir je po drugim osnovama pod povećalom još nekoliko istražnih organa, doznaje "Dnevni avaz".

Naime, prema pouzdanim informacijama, Budimirovo postupanje "češljaju" i tužitelji Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, a u okviru provjera poslovanja "Elektroprivrede HZHB". U istragu je, kazuje izvor Dnevnog avaza, uključena i Financijska policija FBiH, a Budimir se povezuje s krivotvorenjem potpisa direktora "Elektroprivrede HZHB" Nikole Krešića.

Podsjetimo, Budimir je 13. rujna prošle godine boravio u restoranu "Plivsko jezero" u Jajcu. Na račun u iznosu od 847,50 KM, koji je izdan na ime Javnog poduzeća "Elektroprivreda HZHB", vlastoručno se potpisao predsjednik FBiH.

Uz fiskalni račun tog je dana na isti iznos izdan i tzv. blok-račun na ime ovog poduzeća, ali na kojem je krivotvoreni potpis direktora "Elektroprivrede HZHB" Nikole Krešića. Da se radi o krivotvorenju, jasno je vidljivo usporede li se taj i Krešićev potpis na službenim dokumentima "Elektroprivrede HZHB".

Zbog ovog slučaja svojevremeno je reagirala i Vlada Federacije BiH, pa je iz ureda federalnog premijera Nermina Nikšića Ministarstvu unutarnjih poslova FBiH poslan dopis u kojem se traži istraga o slučaju. U FMUP-u jučer novinari Dnevnog avaza nisu dobili odgovor u kojoj fazi je proces, odnosno kako su postupili po dopisu iz Nikšićevog ureda. bljesak

 

Dodaj komentar

Vaši komentari veoma su važni. Nećemo tolerirati uvredljive, neprimjerene, bezobrazne, prijeteće ili na drugi način neprimjerene komentare. Također nećemo tolerirati govor mržnje, nacionalno, rasno ni političko vrijeđanje te vrijeđanje na drugima osnovama. Kad budemo smatrali potrebnim, uklonit ćemo takve komentare.

Sigurnosni kod
Osvježi

> LOGIN

> ONLINE

Trenutno aktivnih Gostiju: 68